Řeznické novinky

Skip Navigation Links

Nádivka s uzeným a další dobroty

Sváteční stůl si zaslouží jen to nejlepší, proto jsme pro vás připravili recept na tradiční velikonoční nádivku s uzeným, která k Velikonocům neodmyslitelně patří.

Co budete potřebovat?

  • 300 g uzeného masa (např. uzená vepřová krkovice nebo kýta)
  • 5 housek nebo rohlíků (nejlépe den staré)
  • 250 ml A2 mléka
  • 5 vajec
  • 1 cibule, 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla nebo sádla
  • Hrnek nasekaných bylinek (petržel, pažitka, mladé kopřivy, medvědí česnek)
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek podle chuti

Pusťte se do toho:

  1. Pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Nechte chvíli nasáknout.
  2. Uzené maso nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek na másle (nebo sádle) dozlatova.
  4. Oddělte vaječné žloutky a bílky.
  5. Do větší mísy dejte namočené pečivo, přidejte maso, orestovanou cibulku s česnekem, žloutky, bylinky, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše důkladně promíchejte.
  6. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
  7. Těsto dejte do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.
  8. Pečte při 180 °C asi 35–40 minut, dokud nádivka nezezlátne.

Podávejte nakrájenou na plátky. Chutná výborně jak teplá, tak studená.

Přemýšlíte, čím ještě potěšit rodinu a koledníky, máme pro vás skvělý výběr: 

Poctivé uzeniny a klobásyChorizo, Sloupnický drsoň a mlsoň, slanina, uzená kýta, krkovice či bůček podle tradiční receptury. 

Lahodné pomazánkyČesneková a jemně pikantní papriková na chlebíčky i jednohubky. 

Sýry - Sloupnický A2 čerstvý sýr přírodní, bylinkový, kořeněný a nakládaný.

Velikonoční salámy - na našich prodejnách seženete také velikonoční salámy v dárkovém balení, které potěší každého koledníka.

Velikonoční otevírací doba

Na Velký pátek, Velikonoční neděli a pondělí budou naše prodejny zavřené, proto se nezapomeňte zastavit v sobotu 19. dubna, ať máte na Velikonoce vše potřebné.

Přejeme vám krásné a chutné Velikonoce!