Řeznické novinky

Skip Navigation Links

Výhody vaření metodou sous-vide

Šťavnaté a chutné maso: Vyzkoušejte sous-vide!

Sous-vide je stále populárnější technika vaření, která vyniká svou schopností zachovat autentickou chuť a šťavnatost surovin. Je ideální pro každého, kdo si chce dopřát skvěle připravené jídlo. 

Co je sous-vide?

Sous-vide znamená ve francouzštině „ve vakuu“. Tento způsob vaření spočívá v tom, že se suroviny zavřou do vakuově uzavřených sáčků a vaří se při nízké, ale přesně kontrolované teplotě po delší dobu.

 

Výhody vaření sous-vide:

  • Šťavnaté a měkké maso – Díky vaření ve vakuu maso neztrácí šťávu, takže ať už připravujete hovězí, vepřové, nebo kuřecí, výsledek bude vždy krásně šťavnatý a měkký.
  • Bez starostí s propečením – Už se nemusíte bát, že bude maso nedovařené nebo naopak spálené. Metodou sous-vide máte vaření pod kontrolou.
  • Chutnější a zdravější – Pomalé vaření při nižší teplotě nejenže zachovává všechny chutě, ale také důležité živiny.

Nemáte čas ani chuť trávit hodiny v kuchyni?

Vezměme si třeba vepřové koleno. Normálně by jeho příprava trvala několik hodin, než by bylo měkké. V Řeznictví Sloupnice však uděláme tuto práci za vás. Uvaříme koleno metodou sous-vide a vy ho doma za pouhých 30 minut dokončíte – stačí ho vložit do trouby, podlít trochou vody a přidat kousek sádla. Zatímco se maso dopéká, můžete se pustit do přípravy oblíbené přílohy.

Překvapte rodinu nebo přátele

Připravit vynikající oběd nemusí znamenat trávit hodiny vařením. U sous-vide produktů z Řeznictví Sloupnice si můžete vychutnat skvělou českou kuchyni raz dva, a ještě si u toho stihnete odpočinout. V naší nabídce najdete hovězí rajskou omáčku, segedínský guláš, hovězí guláš, boloňskou omáčku nebo moravského vrabce. Podívejte se, jak je příprava jednoduchá.

A máte-li chuť na zahraniční kuchyni, vyzkoušejte naše produkty “ready to cook”, které stejně jako sous-vide stačí jen dokončit a podávat.