Pokračujeme v našem seriálu o mase. První jsme si probrali hovězí kližku. Druhý díl se věnuje vepřové krkovici bez kosti. Nachází se za hlavou na krku a pokračuje ke kotletě. Proto je zadní část krkovice poměrně dost libová. Díky mramorování tukem, který pozitivně ovlivňuje chuť a šťavnatost, se výborně hodí:
✅ k marinování na steaky nebo
✅ na špízy ke grilování, protože se nevysuší.
Klasikou, kdy se vepřová krkovička perfektně hodí na přípravu, je třeba Živáňská pečeně. Další chutnou přípravou je také:
✅pečení vcelku v troubě,
✅znalci připravují z krkovice také šťavnaté řízky.
Naše vepřové maso nese označení 100% českého původu, jako jedno z mála mas v naší krajině.
Co to znamená a jak jsme toto označení dokázali ještě zhodnotit a povýšit?
V Řeznictví Sloupnice s.r.o. se poráží prasata výhradně do stáří 6 měsíců, jejichž původ i výkrm dobře známe. Klademe velký důraz na výběr masného plemene Pietrain, výživu prasat, podmínky ustájení a celkovou pohodu zvířat. Prasata se narodila Jezbořicich, vyrostla v Litětinách a ve Sloupnici, kde byla také zpracována. Proto i z tohoto důvodu naše vepřové maso dodáváme pod značkou Prase, které znáte. My totiž o našich vepřích víme vše. Nejen že můžeme hrdě tvrdit, že je naše maso 100% českého původu, ale dokonce je i výhradně REGIONÁLNÍHO původu.